Meny

Mann dømt for drap i Oslo i 2016

En 58 år gammel finsk mann er i Oslo tingrett dømt til 13 års fengsel for å ha drept en annen mann i Oslo for to år siden.

Mannen erkjente ikke straffskyld for drapet som fant sted i en leilighet i Tøyengata i Oslo natt til lørdag 5. mars i 2016. Det var satt av fem rettsdager til hovedforhandlingen.

Han er også dømt til å betale nær 86.000 kroner i erstatning og 230.000 kroner i oppreisning til avdødes datter. Til fradrag fra straffen kommer 792 dager han har sittet i varetekt siden drapet fant sted. Dommen var i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Hulda Olsen Karlsdottir.

Til straffutmålingen viser retten til at drapet var brutalt. Obduksjonen viste at det ble begått med stor kraft. Mannen ble før drapet slått hardt i hodet flere ganger og ble deretter kvalt. Retten fant ingen formildende omstendigheter. Dommen er enstemmig.

Tiltalte er tidligere domfelt fem ganger for mindre alvorlig kriminalitet, sist gang 8. februar 2016.

Populært