SSB: Stadig flere ledige stillinger

Oljenæringen betyr mye for norsk sysselsetting. Gassfeltet Aasta Hansteen planlegges utbygd med en SPAR-plattform, som den første på norsk sokkel. Plattformen blir i disse dager ferdigstilt i Digernessundet ved Stord. Her fra dåpen 8. mars. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Oljenæringen betyr mye for norsk sysselsetting. Gassfeltet Aasta Hansteen planlegges utbygd med en SPAR-plattform, som den første på norsk sokkel. Plattformen blir i disse dager ferdigstilt i Digernessundet ved Stord. Her fra dåpen 8. mars. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på ledige stillinger her i landet økte med 10.200 til 68.400 fra første kvartal i fjor til første kvartal i år. Oljenæringen har den største økningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er seks år siden sist det var så mange ledige jobber i Norge, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det var 1.400 ledige stillinger innenfor SSB-kategorien «bergverksdrift og utvinning», som er dominert av olje- og gassvirksomhet, i første kvartal. Det er en økning på 1.100 det siste året.

I tillegg til at olje- og gassnæringen er viktig i seg selv, påvirker den også andre næringer. Deler av industrinæringen er petroleumsrettet, og dermed påvirket av utviklingen i olje- og gassnæringen. Her var tallet på ledige stillinger på 3.400, en økning på 700 fra samme kvartal i fjor.