Lederen i Trøndelag Ap gir seg i fylkespolitikken

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trøndelag Arbeiderpartis første leder, Anne Marit Mevassvik, vil ikke fortsette i fylkespolitikken og tar ikke gjenvalg til fylkestinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har valgt å svare nominasjonskomiteen i Trøndelag Ap at jeg ikke ønsker en plass på fylkestingslisten ved valget i 2019, skriver Anne Marit Mevassvik (52) i en pressemelding.

Mevassvik har siden 2018 vært gruppeleder for Ap i Trøndelag fylkesting og medlem av fylkesutvalget, i tillegg til vervet som leder for Trøndelag Arbeiderparti, skriver Adresseavisen.

Hun har fått mye av æren for å ha samlet Trøndelag til ett fylke etter å ha tatt initiativ til det som fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag.

– Det har vært mitt største og mest utfordrende prosjekt som politiker. Trøndelagsfylkene er slått sammen. Prosessen med å utvikle nye Trøndelag fylkeskommune er godt i gang under ledelse av mange dyktige fagfolk og politikere, sier Mevassvik til Trønder-Avisa.

Hun gikk inn i ledervervet i Trøndelag Ap da Karianne Tung trakk seg i desember i fjor etter å ha fått jobb ved NTNU.

– Nå har jeg lyst på andre utfordringer. Jeg har fortsatt mange år igjen i arbeidslivet og ønsker nå å ha mulighet til å bruke kunnskapen min, mine erfaringer og tiden min på nye oppgaver, sier Mevassvik.

Når denne valgperioden er over, har hun vært heltidspolitiker i fylket i tolv år. Mevassvik blir sittende som Ap-gruppeleder ut valgperioden og fortsetter som leder i Trøndelag Ap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden