To omstridte ungdomssentre i Bergen stenges

To omstridte ungdomssentre i Bergen stenges, ett av dem midlertidig, fordi videre drift ikke lenger er forsvarlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen ungdomssenter stenges for godt, og driften ved Vestlundveien ungdomssenter i samme by stanses inntil videre, ifølge NRK.

Ledelsen i Bufetat region vest skriver i en pressemelding at situasjonen ved Vestlundveien ungdomssenter i Fyllingsdalen totalt sett er så utfordrende at det ikke er forsvarlig å fortsette driften på institusjonen. Derfor stenges den midlertidig.

– Vi beklager dette, men det er nødvendig slik situasjonen er nå, sier regiondirektør Øistein Søvik.

Dagbladet har skrevet en rekke artikler om at ungdommer ruset seg tungt mens de bodde på Vestlundveien ungdomssenter. To rusavhengige jenter på 17 og 18 år med tilknytning til institusjonen, døde i fjor høst, ifølge avisen.

Vestlundveien er en barnevernsinstitusjon for ungdommer med de mest krevende og alvorlige atferdsvanskene, både når det gjelder kriminalitet, aggressiv eller voldelig atferd og rus, skriver NRK.

Samtidig opplyste kommunikasjonssjef Trond Nygard-Sture i Bufetat region vest til Bergens Tidende onsdag at også Bergen ungdomssenter på Nattland stenger, og dette for godt. Institusjonen har måttet stenge to ganger tidligere, og i 2013 ble det sendt inn et anonymt varsel om driften på senteret.

Begrunnelsen for at de nå stenger for godt, er at «høyt fravær blant fast ansatte gjorde at det ikke var mulig å drive forsvarlig oppfølging av ungdommene». I tillegg vises det til at Fylkesmannen flere ganger har påpekt avvik ved tilsyn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden