Frp vurderer å bryte avtalen om skipsregisterregler

Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi sier partiet ikke nødvendigvis er bundet av budsjettavtalen i saken om nye skipsregisterregler. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi sier partiet ikke nødvendigvis er bundet av budsjettavtalen i saken om nye skipsregisterregler. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi sier partiet ikke nødvendigvis er bundet av budsjettavtalen i saken om nye skipsregisterregler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det stemmer at vi var med på å tilrettelegge for denne endringen i budsjettavtalen, men budsjettkonsekvensene avhenger av når Color Line eventuelt vil kunne gjennomføre utflaggingen om de får mulighet til det, sier Limi til Klassekampen.

Limi forklarer at en forutsetning for avtalen var at utflaggingen ville ha budsjettvirkning allerede i 2018. Det gjelder ikke nødvendigvis lenger, mener han.

Regjeringen har varslet en regelendring for skipsregistrene, som kan gjøre at rundt 700 sjøfolk i Color Line mister jobben fordi det åpner for at rederiets to ferjer mellom Oslo og Kiel flagges om til Norsk internasjonalt skipsregister.

Skip i dette registeret trenger ikke å ansette folk med norske lønns- og arbeidsvilkår.

Høyres Tom Christer Nilsen sier til avisen at han forholder seg til budsjettenigheten.

– Vi er alle bundet av budsjettavtalen. Så lenge de ikke inngår en annen avtale, er Frp bundet av budsjettavtalen, som sier at om Color Line ikke får flagge ut de to Kiel-ferjene sine, kan det være hele rederiet forlater Norge.

Neste uke tar trolig Frps stortingsgruppe stilling til spørsmålet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden