Meny

LO Stat og Spekter i gang med lønnsoppgjøret

LO Stat innledet tirsdag årets lønnsforhandlinger med Spekter med krav om økt kjøpekraft til alle. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Tirsdag gikk startskuddet for årets lønnsoppgjør for over 50.000 LO-medlemmer i Spekter-området. LO Stat krever økt kjøpekraft til alle.

I tillegg til store foretak som NSB, Posten, Avinor og NRK, omfattes kultursektoren, helseforetakene og en rekke andre virksomheter av dette tariffoppgjøret. Forhandlingene foregår i Spekters lokaler i Oslo.

LO Stat har tre hovedkrav foran oppgjøret, nemlig reallønnsvekst, opprydding i inndelingen av avtalene i Spekter og innføring av samme slitertillegg som LO og NHO avtalte, skriver Frifagbevegelse.

Sjeføkonom Stein Gjerding i Spekter varsler at resultatet fra frontfaget vil bli lagt til grunn for forhandlingene.

– Det er viktig at frontfagsnormen følges opp i alle de etterfølgende oppgjørene, sier han etter at NHO sist søndag ble enig med LO om et oppgjør med en anslått ramme på 2,8 prosent.

Gjerding mener fortsatt store utfordringer i norsk og internasjonal økonomi, samt usikkerhet omkring en mulig global handelskrig gjør det nødvendig med moderat lønnsvekst.

Etter innledende sentrale forhandlinger blir det lokale forhandlinger og sentrale forhandlinger for helseforetakene.

(©NTB)

Populært