Norge produserte 351.300 tonn kjøtt i fjor

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 2016 til 2017 økte kjøttproduksjonen i Norge med 2 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble produsert 137.250 tonn svinekjøtt i 2017. Fjærfeproduksjonen var på 100.969 tonn, mens det ble produsert 85.196 tonn storfekjøtt, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Av alle kjøttypene var det produksjonen av sauekjøtt som økte mest fra 2016 til i fjor. Det ble produsert 6 prosent mer sauekjøtt i fjor enn året før. Storfe hadde en økning på 4 prosent, mens fjærfe hadde en økning på 3 prosent. Svin var den eneste kjøttypen som hadde en nedgang i produksjonen. Nedgangen var på 0,3 prosent.

Til tross for nedgangen utgjør svinekjøtt 39 prosent av all kjøttproduksjon i Norge. Fjærfe er på andreplass med 29 prosent. Deretter følger storfekjøtt med 24 prosent, mens sauekjøtt utgjør 8 prosent.

Rogaland er fylket der det produseres mest kjøtt – i fjor kom 29 prosent av all kjøttproduksjon i Norge fra dette fylket.