Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Danny Makki / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag.

Avtale om Douma

Regjerings- og opprørsstyrker skal ha inngått en avtale om å evakuere syke fra Douma, den siste opprørskontrollerte byen i Øst-Ghouta. Det opplyser lokale kilder til Reuters.

Lørdag meldte statlige medier at regjeringsstyrkene hadde rykket inn i den nest siste lommen som var igjen av opprørernes tidligere bastion Øst-Ghouta.

Fem pågrepet etter brann

Myndighetene i Venezuela har pågrepet fem politiinspektører mistenkt for å være ansvarlig for brannen som tok livet av 68 mennesker i et fengsel onsdag.

– De fem er mistenkt for å være ansvarlig for den tragiske hendelsen som forårsaket 68 dødsfall i fengselscellene på politistasjonen. De har blitt pågrepet, melder riksadvokat Tarek William Saab på Twitter. Fengselsdirektøren er blant de fem.

Mye påskefyll

Politiet hadde mye å gjøre i løpet av natten. Mange hadde fått i seg litt for mange påskedrammer og måtte overnatte i drukkenskapsarresten.

Minst tolv personer ble innbrakt i arresten etter episoder forskjellige steder i landet. En gjenganger på politiets Twitter-feeder var folk som ble bortvist fra sentrumsområder, men som valgte å blåse i det.

– Mann i 20 årene som først var bortvist fra sentrum, dukket opp på nytt. Satte seg opp mot politiet og blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann i tillegg til å ha brutt pålegget. Innbringes i arresten, skriver Øst politidistrikt om en hendelse i Lillestrøm.

Blokkerte utkast

USA blokkerte et utkast til en uttalelse fra FNs sikkerhetsråd om situasjonen som utspilte seg på Gazastripen fredag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Utkastet var utarbeidet av Kuwait, og her het det at Sikkerhetsrådet uttrykte dyp bekymring over situasjonen på grensen. I tillegg ble det uttrykt sorg over tapet av uskyldige palestinske liv.

For øvrig ble retten til å protestere på en fredfull måte understreket, samt respekten for internasjonale menneskerettigheter og humanitær lov.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært