3.000 bysykler triller ut i Oslos gater rett over påske

4. april er de populære bysyklene tilbake igjen på hentestedene innenfor ring 1 i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
4. april er de populære bysyklene tilbake igjen på hentestedene innenfor ring 1 i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mange av Oslos gater er isfrie, men til tross for mye grus og noen stativer gjemt under snøen, rulles 3.000 bysykler ut innenfor Ring 1 rett over påske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Startskuddet for utrullingen er 4. april, og i år er antallet sykler økt fra 1.800 til 3.000. Innenfor ring 2 og 3 åpnes bysykkelsesongen så fort det er mulig, skriver Dagsavisen.

– Den snørike vinteren har skapt litt problemer for oss, og fortsatt er det stativer som ligger under snø, sier Axel E. Bentsen i Urban Infrastructure Partner, operatøren som eier og driver bysykkeltjenesten i Oslo på oppdrag fra Clear Channel Norway.

Bysykkeltilbudet er populært – i 2017 ble det syklet over 2,6 millioner turer, en halv million flere turer enn året før. I snitt syklet hver bysykkelsyklist 51 turer i fjor, fem flere enn i 2016. Bysykkelen «Monika» var mest aktiv og effektiv i fjor, med hele 3.396 turer.

De mest populære hentestedene er St. Hanshaugen og Olaf Ryes plass, mens Aker Brygge og Olaf Ryes plass er de mest populære parkeringsstedene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden