Meny

Dette skjedde i natt

Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Norge foreløpig ikke på Trumps unntaksliste

Det hvite hus har kunngjort hvilke land som slipper unna president Trumps nye toll på stål og aluminium.

På listen over unntakene står blant annet Canada, Mexico og EU, men ikke Norge. Det kan imidlertid være at Norge kommer inn i det gode selskap på et senere tidspunkt.

Trump sparker sikkerhetsrådgiver

USAs president Donald Trump sier tidligere FN-ambassadør John Bolton blir ny nasjonal sikkerhetsrådgiver og erstatter H.R. McMaster.

Det meldte presidenten på Twitter. Trump takker McMaster for en «fremragende jobb» og skriver at han «alltid vil være min venn».

Mann spiddet på gjerde

En 24 år gammel mann ble kjørt til sykehus med alvorlige skader etter at han ble funnet hengende i et smijernsgjerde bak studentsenteret i Bergen.

– Vi fikk melding om at en mannsperson hang fast i et piggtrådgjerde klokken 3.27, sa operasjonsleder Hans Eirik Thue i Vest politidistrikt.

Kina svarer Trump

Kina har planer om en økt toll på amerikanske produkter, blant annet svinekjøtt og stålrør. Til sammen vil tollen utgjøre rundt 3 milliarder dollar.

Tollen kommer som et svar på USAs nye straffetoll mot Kina.

Rektor slår alarm

Romsås-rektor Jarle Dukic Sandven i Oslo varsler om unge gjengmedlemmer som nærmest terroriserer nærområdet og tvinger barn til å selge hasj på ungdomsskoler.

Sandven, som er rektor på Bjøråsen skole og Tiurleiken skole på Romsås, skriver i et varselbrev at enkelte beboere knapt tør å gå på skole og jobb, ifølge Aftenposten.

(©NTB)

Populært