Meny

Dette skjer i dag

Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 21. mars.

Rettssaken etter ubåt-drapet fortsetter

Rettssaken mot Peter Madsen fortsetter i København etter to ukers pause. Han er tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall i fjor sommer.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om livsvarig fengsel for Madsen, som også er tiltalt for likskjending og grove seksuelle overgrep.

Muntlig spørretime

Det er muntlig spørretime i Stortinget, hvor statsminister Erna Solberg (H) deltar – dagen etter at justisminister Sylvi Listhaug (Frp) gikk av.

I tirsdagens stortingsdebatt haglet kritikken fra opposisjonen mot regjeringen og Solbergs håndtering av saken. Solberg manet på sin side til å tone ned retorikken.

Rettssak mot palestiner

Rettssaken mot den palestinske 17-åringen Ahed Tamimi skal etter planen fortsette.

Hun står tiltalt i en israelsk militærdomstol for blant annet å ha fiket til en israelsk soldat.

Sivilombudsmannens årsmelding

Sivilombudsmann Thor Falkanger orienterer om sentrale saker i 2017.

I tillegg er det gjennomgang av ombudets rolle for offentlig innsyn, dokumentbegrepet, teknologinøytralitet og klagesaker.

Kickoff for fotballspillere

Klokken 12.30 blir det kickoff foran seriestarten i eliteserien for kvinner. Alle kapteiner og trenere fra eliteserien til intervjuer med mediene.

I tillegg er representanter fra NFF og SKF, samt de fleste av kvinnefotballens nye samarbeidspartnere, til stede. (Bildet er fra en tilsvarende kickoff i 2016).

(©NTB)

Populært