Mange strømløse i Agder-fylkene

Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Drøyt 4.000 husstander var uten strøm på Sørlandet søndag kveld på grunn av snøfallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Kraftig vind, tett snø og mørket gjør forholdene så utfordrende at arbeidet med reparasjoner vil bli avsluttet i løpet av kvelden. Feilsøkingsarbeidet og koblinger i nettet vil fortsette i kveld og utover natten, opplyser Agder Energi Nett i en pressemelding.

Sjekk været der du bor

– Brekker over strømlinjene

Ifølge montørene og linjerydderne har det vært vanskelig å ta seg fram både ute i terrenget og på veiene.

– Det er kommet mye snø på kort tid, og snø- og islast på strømlinjene fører til strømbrudd fordi linjene ryker som følge av vekten. I tillegg er det en utfordring at snøtunge trær utenfor ryddebeltet bøyer seg eller brekker over strømlinjene, heter det i pressemeldingen.

Ifølge kraftselskapet må kundene være forberedt på at det kan ta tid før strømforsyningen blir gjenopprettet. Flere feil kan også oppstå som følge av været.

Lommelykter og stearinlys

Store snømengder førte til at så mange som 22.400 husstander i Sør-Norge mistet strømmen i midten av januar. Varslene om mye tung snø i Agder-fylkene denne helgen førte til at Agder Energi derfor har vært i beredskap.

– Agder Energi Nett anbefaler kundene å være godt forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd ved for eksempel å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelig, i tillegg til å tappe opp vann dersom en er avhengig av strøm for vannforsyningen, opplyste kraftselskapet lørdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært