Eks-politimann tiltalt for beføling av kvinne

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere leder i politiet i Trøndelag må møte i retten tiltalt for uønskede seksuelle tilnærmelser mot en kvinne som søkte hjelp hos politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tiltalte mannen sluttet ved Trøndelag politidistrikt for flere år siden, ifølge Adresseavisen , som omtaler saken.

I deler av tidsrommet som tiltalen omhandler, hadde mannen en lederstilling med arbeidsoppgaver som innebar at han kom i kontakt med den fornærmede kvinnen i saken.

Han er tiltalt for å ha begått legemsfornærmelser mot kvinnen, og ifølge gjerningsbeskrivelsen i dokumentet, skal mannen ha tatt kvinnen «gjentatte ganger på lårene, rumpen og magen og ryggen» til tross for at hun «sa at han ikke måtte ta på henne».

– Vi mener at stadige berøringer innebærer en straffbar krenkelse av kvinnen, forklarer etterforskningsleder Per Martin Utkilen ved Spesialenhetens avdeling for Midt- og Nord-Norge.

Ifølge tiltalen skjedde dette mens mannen jobbet i politiet, men også i en periode etterpå – etter at mannen hadde gått av.

Saken ble anmeldt i oktober i fjor. Advokat Mette Skoklefald skal forsvare eks-politimannen i retten, når den todagers straffesaken starter 15. januar.

– Han nekter straffskyld, sier hun.