Meny

Fembarnsfar fra Senja dømt for terror

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fembarnsfar fra Senja er dømt til 7,5 års fengsel for terrorforbund og deltakelse i ekstremistgruppen IS.

Mannens forsvarer Nils Christian Nordhus bekrefter dommen overfor VG.

– Han er skuffet over rettens vurdering, men det er en trøst for ham at han vet at dette resultatet kan bli annerledes i neste instans, sier Nordhus.

Påtalemyndigheten la ned påstand om 8,5 års fengsel, mens mannen nektet straffskyld under rettssaken i Oslo tingrett tidligere i høst. Han håper på et annet utfall ved å anke til lagmannsretten.

– I tidligere terrorsaker har resultatet snudd i lagmannsretten, blant annet da en trebarnsfar fra Fredrikstad ble frikjent, sier forsvareren.

Ifølge tiltalen satte 38-åringen seg under IS' kommando, lot seg transportere av dem og deltok i deres treningsprogram, som inkluderte våpen- og skytetrening. Tiltalen beskriver også at han «tok med seg sin daværende kone og deres fem mindreårige barn som han ville skulle leve og bo i ISIL-kontrollert område».

Mannen ble siktet for deltakelse i en terrororganisasjon i fjor høst, nesten to år etter at han kom tilbake til Norge fra Syria sammen med sin daværende kone og deres fem barn under åtte år.

Mannen ble tiltalt for å ha tatt de seks med inn i Syria mot deres vilje og tvunget dem til å være der i en måned, men ble frikjent for dette i Senja tingrett vinteren 2016. Denne dommen er ble imidlertid opphevet. Mannen har nektet straffskyld for både frihetsberøvelse og deltakelse i IS.

Populært