Meny

Trapper opp søket etter tysk padler utenfor Tjøme

Det har fredag morgen blitt satt inn store ressurser i letingen etter en kajakkpadler som ble meldt savnet utenfor Tjøme i Vestfold torsdag.

Det pågikk torsdag kveld en stor leteaksjon etter en tysk mann i 50-årsalderen som ble meldt savnet utenfor Svelvikstranda etter en padletur. Mannskap fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og Sivilforsvaret deltok. Et Sea King redningshelikopter og flere redningsskøyter ble også satt inn i søket.

Natt til fredag avsluttet politiet søket uten resultater, men fredag morgen har store ressurser blitt satt inn for å gjenoppta letearbeidet, melder Tønsbergs Blad.

– Nå er det alle mann til pumpene. Vi fortsetter leteaksjonen med full styrke og har også frivillige i lettbåter som hjelper oss i søket. Politiets helikopter er også på vei, forteller operasjonsleder Inge Omli Landsrød i Vestfold-politiet til avisa.

På Twitter opplyser politiet at den savnede skal ha hatt med seg en limegrønn kajakk. Politiet ber folk som eventuelt observerer denne ta kontakt.

Ifølge Tønsbergs Blad foregår søket i området fra Svelvikstranda til Verdens Ende.

Mannen ble sist sett i Melsomvik klokka 11.30 torsdag. Han ble meldt savnet ni timer senere. Vedkommende er på ferie i Norge og Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser at pårørende er varslet, skriver avisa.

– Vi har funnet bilen hans der ute, noe som gir oss grunn til å frykte at han kan ha druknet, sa politiets operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til avisa torsdag kveld.

Populært