Flyktninger mistet livet i ulykken i Seljordsvatnet

En person er fortsatt savnet i Seljordsvatnet. Store mannskaper søker fortsatt etter vedkommende.
En person er fortsatt savnet i Seljordsvatnet. Store mannskaper søker fortsatt etter vedkommende. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

De to skoleelevene som døde i båtulykken i Seljordsvatnet, var begge flyktninger. Ulykkesbåten er funnet, men en lærer er fortsatt savnet etter ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Søket fortsetter utover dagen med betydelige ressurser og bistand fra frivillige, opplyser politiet fredag formiddag.

Politiet har tatt i bruk miniubåt i søket. I tillegg bidrar 30 personer fra Sivilforsvaret, 15 fra Røde Kors og flere politifolk.

Ulykken skjedde i 14-tiden torsdag da en liten fritidsbåt med seks personer om bord kantret på Seljordsvatnet i Telemark.

To menn på 20 og 19 år døde etter å ha havnet i vannet, mens en tredje fortsatt er savnet. De andre klarte å redde seg i land.

– Var flyktninger

Fem av dem som var med på båtturen, var skoleelever og gikk på videregående eller voksenopplæring, opplyser rådmann i Bø kommune Åse Egeland til Dagbladet.

– De var alle unge og mindreårige flyktninger, sier hun.

Den ene mannen som er bekreftet død etter ulykka, hadde flyttet til Norge alene, uten familie, ifølge Egeland. Den andre omkomne hadde noe familie i Bø, og Egeland forteller at de pårørende er varslet.

Den savnede personen er lærer, opplyser driftsenhetsleder Sigrid Dahl i politiet i Midt- og Vest-Telemark til NTB. Hun vil ikke si noe om alder eller kjønn.

– Det er et lite lokalsamfunn her, og vi ønsker ikke mer identifisering enn nødvendig, sier hun.

Politiet er tilbakeholdne med øvrig informasjon i saken. De bekrefter at båten som ble brukt, er funnet og sikret, men vil foreløpig ikke si noe om bakgrunnen for ulykken eller hva som er blitt sagt i avhør.

– Tankene går til de pårørende

Alle de involverte er tilknyttet Nome og Bø voksenopplæring, men de hadde høstferie og dro ut på tur i privat regi da ulykken skjedde. Skolen har 180 elever og gir blant annet norskopplæring for nyankomne flyktninger.

Rektor Marianne Dahlseng sier at både elever og ansatte reagerte med sorg på den triste og tragiske hendelsen.

– Våre tanker går nå til de involverte og deres pårørende. Dette vil prege skolen vår framover, sier hun til NRK.

Krisestab

Det er satt krisestab i tre kommuner i Telemark etter ulykken. I Seljord, hvor ulykken skjedde, i Bø, hvor de seks involverte var bosatt, og i Nome, kommunen hvor de jobbet og gikk på skole.

– Vi planlegger et eget opplegg for å ivareta elever og ansatte i dag og på mandag, sier rektoren.

Kriseteamene i de tre kommunene samarbeider på tvers.

– Hele kommunens apparat er mobilisert. Vi håndterer dette slik det skal håndteres, sier ordfører Olav Kasland i Bø til NTB.

Ifølge redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge hadde ingen av de seks i båten redningsvest på seg da ulykken skjedde. Dette kan politiet foreløpig ikke bekrefte.

– Dette er noe vi må komme tilbake til, sier Dahl i politiet.

Personvernpolicy