30-åring siktet for drap etter dødsbrann i Skien

En 30 år gammel mann er siktet for drap på en 52 år gammel mann som ble funnet død etter en brann i en leilighet i Skien mandag, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 27 år gammel kvinne er siktet for grovt skadeverk i den samme saken.

Politiet antar at det var 52 år gamle Terje Sjåberg som ble funnet død på verandaen til en leilighet i den ti etasjer høye boligblokken i Gamlegrensa 6 i Skien mandag kveld. Politiet fant ham død etter en kraftig brann i leiligheten.

– Politiet antar at en eller begge de to siktede har tent på leiligheten som ble totalskadd i brannen, opplyser politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sørøst politidistrikt.

Fengsling

Mer enn 50 personer ble evakuert i forbindelse med brannen som ble meldt i 18.30-tiden. En snau halvtime senere ble de to siktede pågrepet av politiet. Begge de siktede og den avdøde er hjemmehørende i Skien.

Begge de siktede framstilles for varetektsfengsling onsdag fordi politiet mener det er fare for bevisforspillelse. Politiet vil fengsle mannen i fire uker, men 30-åringen har valgt å ikke møte opp i retten. Fengslingsmøtet går derfor som såkalt kontorforretning, opplyser Ljosåk.

Kvinnen framstilles i Skien tingrett klokken 11.30 onsdag formiddag. Politiet vil der be om at hun fengsles i to uker.

Ber om tips

– Da politiet ikke er sikker på tidspunktet for når 52-åringen døde, er politiet fortsatt interessert i observasjoner i tiden dagene før brannen eller andre relevante tips i saken, sier Ljosåk.

Han forteller at mannen som ble funnet på verandaen fortsatt ikke er endelig identifisert, men at politiet i samråd med familien likevel har valgt å opplyse om at avdøde antas å være 52 år gamle Terje Sjåberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært