Meny

Kvinne i 50-årene døde i båtulykke

En kvinne ble sittende fast under en brennende fritidsbåt i Oslofjorden ved Hvitsten lørdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en kvinne i 50-årene som omkom etter at det begynte å brenne om bord i en båt utenfor Hvitsten i Oslofjorden lørdag. Brannårsaken er ikke kjent.

Kvinnen var sammen med en mann i 60-årene om bord da den 45 fot store båten begynte å brenne litt før klokken 18. Båten ble etter hvert overtent, og de to om bord havnet i sjøen. Mannen ble hentet tilsynelatende uskadd opp av vannet, mens kvinnen ble sittende fast i en ukjent gjenstand under båten.

Klokka 19.36 opplyste redningsmannskapene at kvinnen var blitt tatt opp av vannet og tatt hånd om av helsepersonell. En time senere ble hun erklært omkommet på stedet.

– Det var en nær relasjon mellom de to som var om bord i fritidsbåten, sier jourhavende jurist Kristine Kiær i Øst politidistrikt til NTB.

Hun ønsker ikke å si noe om hvilken relasjon det er mellom de to. Hun vil heller ikke si hvor de kommer fra, bortsett fra at begge er norske.

En redningsskøyte, et Sea King redningshelikopter og dykkere og en brannbåt fra Oslo brann- og redningsetat bisto i redningsarbeidet.

Gransking

Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) vil be Havarikommisjonen om å granske brannen, sier redningsleder Eirik Valle ved HRS til NRK.

– Det er noe spesielt at folk blir sittende fast under en båt som er i brann, sier han.

– Vi har overlatt til politiet å klargjøre forløpet. Vi registrerer at båten var overtent, den brant opp og sank rett utenfor Hvitsten, legger han til.

NTB var søndag i kontakt med Havarikommisjonen, som opplyste at de trolig ikke kommer til å undersøke ulykken.

– Vi har ikke rukket å ta endelig stilling til dette, men vi vil sannsynligvis ikke ta saken, sier avdelingsdirektør Dag Sverre Liseth i Havarikommisjonens sjøfartsavdeling til NTB.

Skal heves

Årsaken til at det begynte å brenne om bord i den 45 fot store plastbåten er ikke kjent. Den lå mellom Hvitsten i Vestby og Hurum i Buskerud da det tok fyr.

– Fritidsbåten kommer til å bli hevet av hensyn til etterforskningen og av miljøhensyn, sier operasjonsleder Pål André Torsby i Øst politidistrikt til NTB.

Les også:  Kvinne satt fast under brennende båt i Oslofjorden – erklært død

Populært