Mann fortsatt kritisk skadd etter helikopterulykken i Bergen

Tilstanden betegnes fortsatt som kritisk for den 57 år gamle mannen som ble innlagt på sykehus i Bergen etter helikopterulykken på Byfjorden onsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Tilstanden betegnes fortsatt som kritisk for den 57 år gamle mannen som ble innlagt på sykehus i Bergen etter helikopterulykken på Byfjorden onsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tilstanden betegnes fortsatt som kritisk for den 57 år gamle mannen som ble innlagt på sykehus i Bergen etter helikopterulykken på Byfjorden onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Haukeland universitetssjukehus søndag formiddag.

De to andre mennene på 53 og 62 år som var om bord i helikopteret, ble lettere skadd og er begge utskrevet. De tre er trolig britiske statsborgere.

Ulykken skjedde da helikopteret skulle lande på yachten Bacarella i Sandviken i Bergen.

Politiet har frigitt en video som viser helikopterstyrten. Et løst trekk som traff rotoren, var trolig årsaken til ulykken. Det er den foreløpige konklusjonen fra Vest politidistrikt og Statens havarikommisjon for transport.

Les også: Verdenskjent pilot i helikopterstyrten i Bergen

Løs presenning kan ha forårsaket helikopterulykken i Bergen

Erfaren

Vest politidistrikt opplyste fredag at de ikke har noen holdepunkter for menneskelig svikt eller tekniske feil i forbindelse med ulykken.

Piloten er blitt beskrevet som svært erfaren. Havarikommisjonen mener handlingene hans kan ha bidratt til å berge liv.

«Fartøysjefen aktiverte helikopterets nødflytemidler slik at det ikke sank. Videre kom en båt fra Redningsselskapet raskt bort til helikopteret. Til sammen medvirket dette til at de tre om bord ble berget opp fra vannet etter kort tid», skriver de i sin undersøkelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden