Fire menn må svare for seg i omfattende hasjsak

Påtalemyndigheten mener fire menn oppbevarte til sammen rundt 100 kilo hasj. En av dem er også tiltalt for trusler mot to fengselsbetjenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken kommer opp for Oslo tingrett mandag.

I tiltalen tatt ut av Statsadvokatene i Rogaland trekkes det fram at de fire skal ha drevet narkotikavirksomheten som en organisert gruppe. For tre av dem omfatter tiltalen salg av hasj, samt kokain til flere personer i Oslo- og Stavanger-området til en verdi av over 500.000 kroner.

En tilleggstiltale mot en av dem, en 31-åring, omfatter trusler mot offentlige tjenestemenn. Han skal ha truet med å «ta livet av den første betjenten som kom inn på cella hans, dersom ikke døren hans ble åpnet for fellesskap med andre innsatte». Dette skjedde ifølge tiltalen i Åna fengsel på Jæren i mars 2016 da han hadde fått forkynt kjennelsen om videre varetekt i isolasjon. Senere samme måned skal han ha tent på en stol, en madrass og ei pute på cella si.

Både 31-åringen og en 32-åring er tiltalt for brudd på utlendingsloven for å ha reist inn i Norge til tross for vedtak om utvisning.

Oslo tingrett har satt av tre uker til behandling av saken.

Personvernpolicy