Savnet skiløper funnet død i Sirdal

Skiløperen som ble meldt savnet i Sirdal i Vest-Agder lørdag kveld, ble i morgentimene søndag funnet død etter å ha gått gjennom isen på Store Eitlandsvatnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 62 år gamle mannen ble funnet på tre meters dyp. Politiet er usikre på når ulykken skjedde, og det er uklart når mannen sist ble sett. Da slektninger av mannen kom til hytta hans i 16-tiden lørdag ettermiddag, var han ikke der. Han ble meldt savnet ved 22.30-tiden lørdag.

Politi, letemannskaper og et Sea King redningshelikopter bisto i søket natt til søndag. Ved 1-tiden fant letemannskapene ski og staver ved en råk i isen ved Store Eitlandsvatnet. Klokken 6.16 ble den savnede mannen funnet død.

Vannet ligger helt nord i Flekkefjord kommune, på grensa til Sirdal.

– Føltes trygt

– Vi hadde noenlunde peiling på hvor mannen hadde gått. Det tok ikke lang tid før helikopteret oppdaget en råk rett inne ved land, sier lensmann i Sirdal, Egil Netland, til Fædrelandsvennen.

Netland forteller at vannet er ganske stort, og da noen av mannskapene gikk ut på isen fra nordsiden, føltes det ganske trygt.

– Etter hvert som de kom bort i nærheten av råken var det ganske utrygg is, sier Netland.

– Må ta forholdsregler

Prosjektkoordinator i Rovernes beredskapsgruppe Rogaland, Ivar Anton Nøttestad, sier det ikke er grunn til å tro at alle vannene i Sirdal er utrygge, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Dette kommer an på hvor høyt fjellet man befinner seg. Siden det har vært en del kulde nå, er det trolig gode iser i vannene høyere oppe. Likevel må man alltid ta forholdsregler, sier Nøttestad.

Politiet opplyser søndag at avdøde var bosatt i Sirdal, men at han opprinnelig var fra Lund kommune i Rogaland.

Personvernpolicy