Lastebåt nær forlis i Herøy

Lastebåten Nidarø med fem mann om bord var nær ved på havarere i Stigfjorden i Herøy kommune i Nordland søndag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe over klokka 11 fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge melding om at fartøyet hadde mistet motorkraften og drev mot land. Det var svært dårlig vær i området, med sørvestlig vind opp til stiv kuling og liten storm.

Flere skip svarte på nødmeldingen fra Bodø radio. Bilferja Lovund gikk umiddelbart ut av rute for å assistere, og tråleren Cetus satte også kurs mot havaristen.

I tillegg ble redningsskøyta Skuld sendt ut fra Sandnessjøen, KV Magnus Lagabøte fra Mo i Rana og slepebåten Nautilus Balder fra Herøy. Et Sea King redningshelikopter tok også av fra Bodø.

Rundt halvannen time senere var situasjonen under en viss kontroll. Cetus hadde da fått sleper om bord og kunne holde Nidarø i en trygg posisjon. RS Skuld blir liggende i området, mens Lovund ble dimittert.

Klokka 13.45 var det fortsatt så mye vind at det ikke lot seg gjøre å slepe havaristen, men bare holde skipet i posisjon. Taubåten Nautilus Balder er ventet til området rundt klokka 15 og vil da slepe Nidarø til sikker havn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden