Rumenske PIN-tyver tatt i Oslo

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre rumenere som stjal PIN-koder ved å se over skuldrene på ofrene ved uttak av kontanter, er pågrepet og varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre mennene ble pågrepet av en politipatrulje fra Oslo-politiets vinningsgruppe, som sent onsdag kveld dro kjensel på tre personer de har lett etter siden november i fjor, melder TV 2.

– Våre folk kjente igjen de tre fra en uoppklart sak fra i fjor. Vi har grunn til å tro at de tre rumenerne har operert i flere politidistrikter, helt nord til Trondheim, sier leder for Vinningsgruppen Sentrum i Oslo politidistrikt – politioverbetjent Roar Kvassheim – til kanalen.

Han tror de tre, som ofte skal ha gått etter eldre personer på julehandel fordi de gjerne tar ut kontanter før de skal handle, også i noen tilfeller har stjal både bankkort og kontanter. De var i besittelse av 45.000 kroner i kontanter da de ble pågrepet.

Twitter skriver Vinningsgruppen fredag at alle tre har erkjent at de har gjennomført tyverier på Østlandet i år.

I september ble tre andre rumenske menn dømt til to år og fem måneders fengsel for lignende kriminalitet.

De lurte ifølge TV 2 til seg 20 PIN-koder og flere bankkort fra uvitende mennesker på utestedet F6 på Frogner. Dette benyttet de til å ta ut nærmere 135.000 kroner fra minibanker rundt om i Oslo.