Kongehuset: – Vi forholder oss til Stortingets forutsetninger

Kong Harald og kronprins Haakon har latt hoffet dekke millioner av kroner i lønn til drift, vedlikehold og vaktmesterarbeider på sine sju private eiendommer.
Kong Harald og kronprins Haakon har latt hoffet dekke millioner av kroner i lønn til drift, vedlikehold og vaktmesterarbeider på sine sju private eiendommer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongehuset vil gå i dialog med Kommunal- og moderniseringsdepartementet om bruken av tildelte midler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag slo kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget fast at kongefamiliens private utgifter skal dekkes av apanasjen og ikke hoffets midler til drift og vedlikehold av private eiendommer.

– Vi er opptatt av å ha en god og omforent forståelse med bevilgende myndigheter om forutsetningene for bruken av våre midler, sier hoffsjef Gry Mølleskog i en kommentar onsdag.

Les også: Stortinget sier nei til kongelig pengemiks

– Vi forholder oss til Stortingets forutsetninger for bevilgningene, og vil nå gå i videre dialog om den konkrete oppfølgingen med Kommunal- og moderniseringsdepartementet, sier Mølleskog videre.

Det var Dagbladet som avdekket at kong Harald og kronprins Haakon har latt hoffet dekke millioner av kroner i lønn til drift, vedlikehold og vaktmesterarbeider på sine sju private eiendommer.