Syriske flyktninger i Murmansk vil til Norge eller Finland

I løpet av noen hektiske uker i fjor krysset 5.500 asylsøkere grensen til Norge over Storskog. Nå er det flere syrere som vil forsøke å ta seg over grensen igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I løpet av noen hektiske uker i fjor krysset 5.500 asylsøkere grensen til Norge over Storskog. Nå er det flere syrere som vil forsøke å ta seg over grensen igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I Murmansk er det nå flere syriske flyktninger som ønsker å ta seg til Norge eller Finland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det russiske nettstedet Flashnord skriver at 100 personer hittil har blitt stanset av grensevakter i forsøk på å krysse grensene.

NRK har møtt flere syriske flyktninger i Murmansk som ønsker å ta seg over til Norge eller Finland. Flere av dem har fått 15 dagers frist til å forlate Russland.

En syrisk tolk, Nazir Ahmad, som har bodd 20 år i Russland, anslår at det kan være så mange som 200 flyktninger som venter i Murmansk. Han sier de russiske grensevaktene ikke vil ha samme situasjon som i fjor.

– Det kommer til å bli mange flere enn de anslåtte 200 som er i Murmansk nå, om noen lykkes med å få asyl i Finland eller Norge, spår tolken.

Les også: KrF vil ha eget utreisesenter for barnefamilier

I fjor høst krysset 5.500 personer grensen mellom Norge og Russland for å søke asyl i Norge. Asylstrømmen stanset da Norge og Russland ble enige om å endre formuleringer i dokumenter som asylantene fikk av norske myndigheter.

Samleside: Alt om krisen i Middelhavet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden