Åpen for alle - alltid

Nå kommer snøen til fjells

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det anbefales vinterdekk for fjellovergangene, der det er ventet snø i løpet av uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det varsles om kjøligere luft utover uka, og særlig mot helgen er det ventet snø på toppene på Vestlandet, melder Dagbladet.no. Det er restene av den tropiske stormen Karl som har nådd til fjells.

Man vil foreløpig måtte opp i høyden for å se noe til snøen. Det meste er ventet å legge seg på omkring 1000 meter. Det anbefales vinterdekk for fjellovergangene.

– Folk må sko seg til føre og folk må følge med på værmeldinga, sier Gry Solli, trafikkoperatør i Statens Vegvesen til Dagbladet.

Temperaturen til fjells er ventet å ligge mellom 0 og -5 grader, men kan synke ytterligere.

80 centimeter snø

Ifølge snøvarselet til vintersportsnettstedet Fri Flyt kommer det 80 cm snø på de høyeste toppene, som Snønipa i Jølster. Det er ifølge nettstedet ventet omkring 30 cm på topper i Jotunheimen.

I Sør-Norge er det ventet mindre nedbør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Sør i Sør-Norge vil man få mindre nedbør, men de andre overgangene, særlig på Vestlandet vil få snø i løpet av helga, sier meteorolog ved værvarslinga på Vestlandet, Arnstein Tjøstheim, til Dagbladet.no.

– Store mengder snø

– Med så mye nedbør som vi har i vente kan det kan legge seg store mengder snø i fjellet, og jeg blir ikke forundret om noen av fjellovegangene blir stengt, sa Storm-meteorolog Olav Krogsæter til TV2.no tirsdag.

Den tropiske stormen Karl blåste godt fra seg i Sør-Norge natt til onsdag. Nedrevne trær var til hinder for trafikken flere steder. Det kraftige regnet tirsdag gjør at flere vassdrag har stor vannføring, og det er ventet ytterligere nedbørsmengder torsdag, melder NTB .

Norges vassdrags- og energidirektorat varsler om flom på«oransje nivå» for Hordaland og Sogn og Fjordane.