Meny

Norsk seilbåt savnet mellom Tromsø og Svalbard

Kystvaktens nye fartøy KV Harstad har uten hell lett etter en norsk seilbåt som er savnet mellom Tromsø og Svalbard. Foto: Dag Rydmark, Kystvakten / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et omfattende søk etter en savnet seilbåt i Nordishavet og kystområder i Troms og Finnmark ble avsluttet søndag kveld, men gjenopptas mandag. Seilbåten forlot Tromsø for ti dager siden med kurs for Svalbard.

Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRSN) fikk inn en savnetmelding om båten klokken 18.30 lørdag kveld.

I 21-tiden søndag kveld opplyste HRSN til NRK.

Kystvaktskipet Harstad gjennomgikk søndag det aktuelle området fra Bjørnøya til Tromsø uten funn, og mulige nødhavner på Bjørnøya ble også sjekket med fly.

– Vi hadde en mistanke om at han kanskje kunne ha vært innom Bjørnøya, men vi fant ingen spor etter ham der, sier redningsleder Frode Iversen ved HRSN til NTB.

Bekymret

Havner på fastlandet ble også kontrollert søndag. Politiet i både Nordland, Troms og Finnmark undersøkte blant annet om mannen kunne ha seilt inn til Tromsø, Hammerfest eller så langt nord som Honningsvåg, steder man antar han kan ha fått hjelp dersom han har hatt problemer med båten.

Da mannen ble anropt av en annen båt 27. august, skal han ha forklart at han hadde problemer med autopiloten, skriver Nordlys. Ifølge avisen skal det ha vært noe urolig sjø i området, men ikke så mye at det skulle medføre noen problemer for en seilbåt.

Bodø radio har ifølge NRK kontaktet fartøyer i det aktuelle området for å be dem om å holde utkikk og melde inn observasjoner. Sysselmannens fartøy Polarsyssel som er på forskningstokt på vestkysten av Svalbard, er også informert om situasjonen.

– Familien er bekymret. Det er mye hav å søke i, men vi håper det beste, sier Ivar Bo Nilsson.

Populært