Forsinkelser hos Samordna opptak

Det nasjonale suppleringsopptaket til universiteter og høyskoler gjelder for søkere som får nytt tilbud, er blitt studiekvalifisert, eller har fått endret poengsum etter hovedopptaket. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Det nasjonale suppleringsopptaket til universiteter og høyskoler gjelder for søkere som får nytt tilbud, er blitt studiekvalifisert, eller har fått endret poengsum etter hovedopptaket. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tekniske problemer hos Samordna opptak førte til at folk må vente på svar om de har fått studieplass gjennom suppleringsopptaket. Svarfristen er allerede onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet av suppleringsopptaket skulle vært klart fredag kveld, men lørdag var de fortsatt ikke klare, opplyser Samordna opptak til VG.

– Det skulle ha kommet i løpet av fredag kveld, men det oppsto komplikasjoner. Vi har satt inn ekstra bemanning og jobber med å løse problemet. Vi beklager at dette har skjedd, men gjør så godt vi kan, sier informasjonsrådgiver Kristian Folkmann til avisen.

Det nasjonale suppleringsopptaket til universiteter og høyskoler gjelder for søkere som får nytt tilbud, er blitt studiekvalifisert, eller har fått endret poengsum etter hovedopptaket. Svarfristen 3. august blir stående, til tross for at resultatet er blitt forsinket.

Personvernpolicy