Meny

Norsk styrkebidrag koster rundt 75 millioner kroner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske bidraget til NATOs nye bataljoner i Øst-Europa har en prislapp på rundt 75 millioner kroner, opplyser statsminister Erna Solberg (H).

Det opplyser statsminister Erna Solberg (H) til NTB på NATOs toppmøte i Warszawa. Hun tar forbehold om at tallet ikke er nøyaktig, ettersom alle detaljer ennå ikke er på plass.

– Det er innenfor rammene av det vi gjør i internasjonale operasjoner neste år, sier Solberg.

Les bakgrunn: Norsk styrkebidrag koster rundt 75 millioner kroner

Norge skal bidra med en kompanistridsgruppe på om lag 200 mann. Soldatene skal utplasseres i 2017 og bli stående i rundt seks måneder.

Hvem som skal overta når nordmennene reiser hjem, er foreløpig uvisst.

– De vil forsøke å få ulike land til å være med. Men dette skal være en rullerende tilstedeværelse. Det skal ikke nødvendigvis være en varig ny stasjonering, sier Solberg.

Etter at bidraget ble kunngjort fredag, har SV gjort det klart at partiet er mot. Det overrasker ikke Solberg.

– SV er mot NATO-medlemskap. Det er ikke uvant for meg at dette er deres ståsted. Vi mener at NATO-alliansen er uhyre viktig for Norge. Det er den som gir oss en sikkerhetsgaranti for det strategisk utsatte området vi faktisk er som land, sier Solberg.

Hun forteller at regjeringen har orientert den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget om bidraget, og betegner tilbakemeldingene der som «helt greie».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus