Tidligere misjonsleder Anfin Skaaheim er død

Anfin Skaaheim døde mandag. Foto: Aleksander Nordahl / NTB scanpix
Anfin Skaaheim døde mandag. Foto: Aleksander Nordahl / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Anfinn Skaaheim (76) døde mandag. Han har vært generalsekretær i de kristne organisasjonene Normisjon, Indremisjonsselskapet og Student- og skoleungdomslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skaaheim sovnet inn etter en tids sykdom, melder avisen Vårt Land.

Den profilerte teologen og kristenlederen fikk en kreftdiagnose før jul i fjor, skriver Dagen. Skaaheim døde i sitt hjem i Asker.

– Han har holdt det gående med forkynnelse og taleoppdrag til langt ut i mars. Han har vært en svært viktig leder, ikke minst på grunn av forkynnelsen hans, sier Anne Brigitta Langmoen Kvelland, generalsekretær i Normisjon, til Dagen.

Skaaheim tok teologisk embetseksamen ved Menighetsfakultetet i 1966 og eksamen ved Det praktisk-teologiske seminar året etter. Han var ansatt som fagskoleprest i Det norske lutherske Indremisjonsselskap (IM) i 1969-72, og deretter som landsungdomssekretær samme sted 1972-75. I årene 1975-87 var han generalsekretær i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, og fra 1987 til 1999 generalsekretær i Indremisjonsselskapet. I perioden 2002-03 var han generalsekretær i Normisjonen.

Skaaheim har utgitt en rekke bøker med temaer fra teologi og kirkeliv.

Personvernpolicy