Meny

Flere partier vil se på kampflykjøp-omfang

Venstre og SV vil kjøpe færre nye kampfly enn de 52 som er vedtatt. Senterpartiet og KrF vil vurdere antallet i forbindelse med behandlingen av langtidsplanen for Forsvaret. Første testflyging (bildet) med de nye norske kampflyene F-35 ble gjennomført på Lockheed Martins testbane i Fort Worth, Texas i oktober i fjor. Foto: Lockheed Martin handout / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre og SV vil kjøpe færre nye kampfly enn de 52 som er vedtatt. Senterpartiet og KrF vil vurdere antallet i forbindelse med behandlingen av langtidsplanen for Forsvaret.

Lekkasjer fra langtidsplanen om at 1.500 stillinger kan bli kuttet, utløser diskusjon om kampflyprogrammet, ifølge Klassekampen.

– Vi ble nærmest møtt med forakt da vi stemte mot det antallet fly den forrige regjeringen foreslo for Stortinget. Nå er situasjonen annerledes, og jeg merker meg diskusjonen i andre partier, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Les også:  Norges nye kampfly vises fram på britisk flyshow

KrFs fungerende forsvarspolitiske talsperson Astrid Aarhus Byrknes sier at de ikke har bundet seg til noe antall og avventer langtidsplanen. Det gjør også Sps Liv Signe Navarsete.

Fra før har SV i likhet med Venstre gått inn for å kjøpe færre fly, mens Arbeiderpartiet står fast på beslutningen om å kjøpe inntil 52 fly.

Les også:  Ny bok: – Forsvaret kan bli tvunget til flykutt

Forsvarskomiteens nestleder Øyvind Halleraker (H) avviser kutt i antall kampfly. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus