Meny

Norge bidrar til nytt utdanningsfond

Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge bidrar med 100 millioner kroner i et nytt fond som skal sikre skolegang til barn i kriseområder.

– Målet er at flere barn og unge i kriserammede land skal få et utdanningstilbud, sier utenriksminister Børge Brende (H) og kunngjorde det norske bidraget mandag på det humanitære toppmøtet i Istanbul.

– Dette er viktig for hvert enkelt menneskes fremtid og for landet de bor i. Norge vil bidra med inntil 100 millioner kroner i fondets første år, sier Brende i en uttalelse om det nye fondet «Education Cannot Wait».

75 millioner barn og ungdom får ifølge UD skolegangen sin helt eller delvis ødelagt på grunn av krise og konflikt. 37 millioner står helt uten skoleplass. Norge har vært en pådriver for det nye fondet for å bøte på situasjonen.

– Et viktig formål med dette nye initiativet er å mobilisere politisk vilje og mer økonomisk støtte til utdanning, sier Brende og har giverland som Storbritannia og USA med på laget sammen med FN.

– Norge jobber nå for å få med mange givere fra hele verden. Ambisjonen er å mobilisere 150 millioner dollar i løpet av det første året.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus