Meny

Mann i 60-årene omkom i flystyrt ved Halden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 67 år gamle Ola Seim fra Sandnes som omkom da småflyet han fløy styrtet ved Kjølset nord for Halden. 67-åringen var alene i flyet da det styrtet.

Politiet og Statens Havarikommisjon fortsatte arbeidet på ulykkesstedet utover natt til onsdag.

– Det som skjer nå, er at Havarikommisjonen og politiet jobber sammen på stedet. Jobben fortsetter utover kvelden og natta, og vi håper å få noen endelige svar, sa operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB klokka 22 tirsdag. Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte om ulykken klokka 18.36.

Traff tretopper

Marstad sier flyet traff noen tretopper umiddelbart før det styrtet. Vrakdelene er spredt utover og arbeidet er sentrert på et område operasjonslederen anslår måler 200 ganger 250 meter.

Småflyet, en Piper Cherokee, tok av fra Sola lufthavn klokka 16.56 og skulle etter flyplanen lande på en privat småflyplass i Torsnes i Fredrikstad kommune.

– Han har gått litt utenfor den originale flyplanen. Hvorfor kan vi ikke si noe om ennå, sier kommunikasjonsansvarlig Joachim Westher Andersen i Avinor til NTB.

Politiet vil ikke gå ut med mer informasjon om flyruta enn så lenge.

Kraftig styrt

– Det ser ut til at det var en kraftig styrt. Vrakdeler er spredt utover området, sier vakthavende redningsleder Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB. Flyet skal ikke ha sendt ut nødmelding i forkant av styrten.

Det er opprettet et flyforbud i høyde 1.000 fot og på en diameter på 5 mil rundt åstedet.

Populært