Hevdet de så fremmed ubåt i norsk fjord

Forsvaret sjekket ikke tipset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggere i Dalsfjorden i Sunnfjord tipset i påskeuken politiet om at de hadde observert noe som kunne ha vært en ubåt. Forsvaret valgte å ikke undersøke meldingene.

Observasjonen av det som lignet en ubåt som gikk ned med periskopet oppe, ble gjort 21. mars i år. Ubåten var ifølge meldingen på vei ut fjorden, skriver nettstedet Al drimer som selv opplyser at de setter søkelys på Norges forsvar og sikkerhet.

Politiet meldte observasjonen videre til vakthavende offiser ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) på Reitan utenfor Bodø. Her avviser man at det som ble observert, faktisk var en ubåt.

– Vi har sett på bildene, og vi har ikke konkludert med at dette er en ubåt. Det er et mistenkelig objekt. Det er ikke noen ubåtobservasjon, sier pressetalsmann ved FOH, oberstløytnant Ivar Moen.

Han opplyser at det ikke var norske ubåter i det aktuelle området på tidspunktet da observasjonen ble gjort. Av prinsipielle årsaker kan han ikke si noe om allierte ubåtbevegelser i nordområdene.

– Jeg vil ikke uttale meg om det, og så vil jeg heller ikke da spekulere i om det var noe annet lands – les russerne – sine. Men som sagt, på bakgrunn av den informasjonen som vi satt med, konkluderte vi med at vi ikke kunne, at vi ikke skulle, forfølge den, sier Moen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus