Internasjonal Reporter-pris til Dagbladet

Journalist Anders Fjellberg (t.v.) og fotograf Tomm W. Christiansen fra Dagbladet er to av vinnerne som vant IR-prisen under SKUP-prisutdelingen lørdag kveld.
Journalist Anders Fjellberg (t.v.) og fotograf Tomm W. Christiansen fra Dagbladet er to av vinnerne som vant IR-prisen under SKUP-prisutdelingen lørdag kveld. Foto: Henrik Evertsson / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Fjellberg, Tomm W. Kristiansen, Hampus Lundgren og Anders Wiik fra Dagbladet vant Internasjonal Reporters journalistpris for reportasjen «Våtdraktmysteriet».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen ble delt ut under SKUP-konferansen i Tønsberg lørdag kveld.

Dagbladet-reportasjen avslører sammenhengen mellom to likfunn, ett på Lista i Norge og det andre i Nederland. Historien nøster opp i de tragiske skjebnene til to flyktninger som ble funnet døde i hver sin våtdrakt kjøpt i den franske byen Calais ved den engelske kanal.

Juryen beskriver journalistikken som detektivarbeid av ypperste klasse, som i tillegg er fortalt spennende, effektivt og med stor medmenneskelighet.

– Dagbladets team klarte det politiet i flere land ikke greide, nemlig å løse mysteriet. De reiste Europa på kryss og tvers, tok DNA-prøver av seks ulike personer i fire land på to kontinenter, krysskombinerte teorier og kunne til slutt fortelle de tragiske historiene, heter det i begrunnelsen.

Det er andre året på rad journalister fra Dagbladet stikker av med IR-prisen. I fjor vant Kristoffer Egeberg for reportasjeserien «Nigeriabåtene», som avslørte Norges salg av ti militære fartøyer til en krigsherre i det afrikanske landet.

Hele 42 bidrag var nominerte til journalistprisen for 2016, noe som er ny rekord.