Meny

Militærøvelse til over 300 millioner kroner

ØVELSE: Store stridsvogner og annet militært utstyr gjør store skader under alle millitærøvelser. Foto: Forsvaret / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale vinterøvelsen Cold Response har kostet Forsvaret over 300 millioner kroner. Tre millioner av disse er satt av til å erstatte ødelagte skoger, åkrer, rekkverk og veier.

Det er i alt meldt inn 272 skadesaker til Forsvaret etter at stridsvogner og annet militært utstyr ødela autovern, veibaner og skog under øvelsen, skriver Klassekampen.

Det amerikanske lasteflyet C5 Galaxy landet på Værnes lufthavn mandag for åta med seg den siste delen av materiellet som ble brukt under Cold Response. Øvelsen avsluttes offisielt tirsdag.

Talsmann for Forsvarets operative hovedkvarter, oberstløytnant Ivar Moen, opplyser at den totale kostnaden for gjennomføringen av Cold Response 2016 ennå̊ ikke er ferdig utregnet. Budsjettet for planlegging og gjennomføring av øvelsen er på 253 millioner kroner.

– Dette er et stort og omfattende regnestykke. I tillegg til de fellesfinansierte bidragene, kommer det at hver enkelt avdeling, som for eksempel Telemark bataljon, betaler sitt bidrag med egne øvingsmidler. I tillegg kommer dessuten avtaler med skoler og andre fasiliteter som leies under øvelsen, fartøyer som frakter utstyr og personell, med mer, sier Moen.

Han mener totalprisen for gjennomføringen av øvelsen ligger på omtrent det samme som Cold Response i 2014 og 2012. Begge årene kostet øvelsen over 300 millioner kroner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus