Meny

Et flertall tror ikke på Gud

Illustrasjonsfoto. Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang er det nå flere som sier de ikke tror på Gud enn det er folk som sier de tror på Gud. I tillegg kommer en stor gruppe tvilere.

Tallene kommer fra Norsk Monitors kartlegging av verdigrunnlag og holdninger, skriver Vårt Land. På spørsmålet «tror du på Gud?» svarte 39 prosent nei, mens 37 prosent svarte ja. 23 prosent av de nesten 4.000 som har svart på undersøkelsen, som ble sendt ut med posten, sier de ikke vet.

For to år siden var det like mange troende som ikke-troende. Da spørsmålet ble stilt for første gang i 1985, svarte hele 50 prosent at de trodde på Gud, mens bare 20 prosent sa de ikke trodde.

Forskningssjef Jan-Paul Brekke i Ipsos, som har gjennomført undersøkelsen, sier undersøkelse ikke definerer hvem Gud er.

– Det kan være både den kristne gud, en uavhengig gud, eller fra andre trossamfunn. Men siden vi har stilt det samme spørsmålet i 30 år, måler vi også den samme uklarheten hvert år, sier han. Det er en del innvandrere i materialet, men de fleste av dem kommer fra vestlige religiøse tradisjoner.

– Vi har få muslimer med i ­materialet vårt, sier Brekke.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus