Seksbarnsfar dømt for mishandling av egne barn

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 40-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til halvannet års fengsel for å ha brukt vold mot seks egne barn og ett stebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge dommen har volden foregått over et tidsrom av 17 år fram til den ble avdekket i 2013. Sunnmøre tingrett mener barna har levd i et regime av utrygghet og frykt fra de var små, ifølge TV 2

Et halvt år av fengselsstraffen er gjort betinget med en prøvetid på tre år.

Retten mener han både har knepet barna i ørene, lugget og slått med flat hånd, men at volden likevel ikke var så alvorlig at han fortjente to års fengsel slik påtalemyndigheten hadde bedt om.

Familiefaren nektet straffskyld, og i retten beskrev tre av barna sin far som en god og tilstedeværende omsorgsperson, og de avviste at de var utsatt for krenkelser.

De ble imidlertid ikke trodd av tingretten, som mener de av lojalitet til faren ikke snakker sant om hva de har vært gjennom. Ifølge barnevernet har faren pålagt barna å lyve til barnevernsansatte.

Barnas mor var også tiltalt for å ha vært passivt vitne til volden uten å gripe inn, men i løpet av rettssaken trakk påtalemyndigheten saken mot henne.

I tillegg til fengselsstraffen må faren betale fire av barna til sammen 265.000 kroner i oppreisning.