Kolonnekjøring og stengte fjelloverganger

Statens vegvesen advarer om snø- og isdekke og fare for glatte partier. Noen steder meldes det om snøslaps. Fokk og dårlig sikt er også et problem.
Statens vegvesen advarer om snø- og isdekke og fare for glatte partier. Noen steder meldes det om snøslaps. Fokk og dårlig sikt er også et problem. Foto: Tore Meek (NTB Scanpix)

Rufseværet i julen har rammet flere fjelloverganger i Sør-Norge. Både Vikafjellet og Hardangervidda er stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksvei 7 over Hardangervidda var stengt hele fredag, og ville fortsette å være stengt inntil videre. Det samme gjelder riksvei 13 over Vikafjellet. Her kan imidlertid veien bli åpnet igjen lørdag.

På en rekke veier advarer Statens vegvesen om snø- og isdekke og fare for glatte partier. Noen steder meldes det om snøslaps. Fokk og dårlig sikt er også et problem.

Les også: Stormen feier nordover i julen

På flere fjelloverganger må man belage seg på kolonnekjøring i helgen. På fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland i Buskerud var ventetiden rundt to timer fredag kveld.

Over Strynefjellet er det kolonnekjøring på riksvei 15 mellom Oppland og Sogn og Fjordane. Det samme gjelder riksvei 52 Hemsedalsfjellet, hvor ventetiden var halvannen time fredag kveld.

En rekke fjelloverganger er vinterstengt, blant annet fylkesvei 13 over Gaularfjell, fylkesvei 53 Tyin-Årdal, fylkesvei 51 Valdresflye og fylkesvei 55 Sognefjellet.

Sjekk været der du er

Personvernpolicy