Såpeglatte veier på Østlandet

Det var speilblanke veier mange steder på Østlandet fredag morgen. I Oppland og Hedmark var flere skolebusser innstilt på grunn av føret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kjører ikke skolebusser før det er forsvarlig å gjøre det, sier Geir Hestetræet i busselskapet Opplandstrafikk til NRK.

Både drosjer og andre biler står fast flere steder, og politiet ber folk om å kjøre forsiktig.

– Temperaturen skal stige gradvis, men i indre strøk kan det ta litt lengre tid før det blir mildere. På småveiene kan det derfor være glatt, sier vakthavende meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt til Romerikes Blad.

Torsdag måtte en av rullebanene på Oslo lufthavn stenge på grunn av underkjølt regn. Det ser ikke ut til å skje igjen fredag.

– Vi har plussgrader, og slik det ser ut nå, får vi ikke de værmessige utfordringene vi hadde torsdag. Men det er litt tåke som kan føre til mindre forsinkelser fra morgenen av, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn til NTB.

Sjekk været på ditt hjemsted her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus