Mannefall på arbeidsmarkedet

Krisen i oljebransjen er i stor grad årsaken til at stadig flere menn mister jobben. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.
Krisen i oljebransjen er i stor grad årsaken til at stadig flere menn mister jobben. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Det ble 25.000 flere arbeidsledige fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år. 23.000 av dem, eller hele 92 prosent, er menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå, skriver VG. Krisen i oljebransjen er i stor grad årsaken til at stadig flere menn mister jobben.

– Det er der nedgangen har startet – og slått ut sterkest. Dette er en næring som er dominert av menn, og dermed også en av grunnene til at ledigheten har vokst mye mer blant menn enn blant kvinner, sier seksjonsleder Helge Næsheim i Statistisk sentralbyrå.

Les også: Regjeringen setter av 2,5 milliarder til arbeidsledige

Seniorforsker Knut Røed ved Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning ved Universitetet i Oslo tror at arbeidsledigheten vil merkes de fleste stedene i landet etter hvert.

– Nå er det fortsatt store regionale forskjeller, ledigheten er lav og fallende i noen fylker, mens den er kraftig stigende i andre. Men de fleste forventer at virkningen av reduserte oljepriser vil slå inn på hele landet hvis man ikke får inn mottiltak.