Politiet vurderer etterforskning av barnedødsfall i Skien

Politiet skal fredag sette seg ned og vurdere om de på nytt skal henlegge etterforskningen av dødsfallet til en sju år gammel jente fra Skien i 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gang konkluderte politiet med at jenta hadde blitt kvalt etter en lekeulykke eller etter eget ønske, og saken ble henlagt. Etter at Monica-saken ble gjenopptatt i Hordaland, ble imidlertid etterforskningen startet på nytt i september i år.

Fredag skal etterforskningsgruppen vurdere om saken skal etterforskes videre, eller om den skal henlegges på nytt, melder NRK.

Les også: Nye opplysninger om jente (7) som døde i Skien

I den siste etterforskningsrunden har politiet gjennomført flere nye avhør, blant annet av flere av naboene. Politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt opplyste forrige uke at det hadde kommet fram nye opplysninger om det som skjedde, og at vitner hadde gitt politiet ny informasjon.

Flere tidligere naboer gir uttrykk for at de mener politiet henla saken for fort i 2009.

– Jeg håper at denne saken nå kommer opp en gang for alle og at rettferdigheten seirer, sier en tidligere nabo til kanalen.

En nabo er kritisk til at to naboer som var på åstedet før ham, og som så jenta ligge på gulvet, aldri ble kalt inn til avhør.

Politiet har i høst jobbet ut fra tre teorier om hvorfor jenta døde: At hun døde som følge av en ulykke, at hun ønsket å ta sitt eget liv, og at noen gjorde noe som førte til at hun sluttet å puste.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden