Tar Oslo 700 år tilbake med Minecraft

Studentar har rekonstruert korleis Oslo såg ut i mellomalderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historiestudentane som tar særemnet «Oslo i mellomalderen», får læra om gamle dagar på nye måtar. Universitetslektor John McNicol har gitt studentane i oppgåve å bygga Oslo slik det såg ut i mellomalderen.

– Minecraft har vore blant dei meste populære spela i verda dei siste fem åra, og det er ganske enkelt å læra seg. Etter at eg hadde funne ut at det finst ein eigen versjon for utdanning, leigde eg serverplass hos Minecraft Education og kjøpte 60 lisensar til studentane, fortel McNicol til uio.no.

Les også: Lagar Minecraft-museum i skuletida

– Studentane samarbeidde både i det verkelege Oslo og som avatarar i Minecraft, og dei nytta ei rekkje historiske kjelder for å klara å attskapa byen, fortel universitetslektoren.

Se bildespesial: Norge før og nå

Resultatet er at ruinane av mellomalderenbyen i Oslo har stått opp igjen som ein digital by av byggeklossar. Her er Mariakirken, Kongsgården, Nikolaikirken, Clemenskirken, Hallvardskatedralen, Bispeborgen, Olavsklosteret og Korskirken side om side, bygd opp av titusenvis av virtuelle byggeklossar.

Les også: - Spel kan kutta skulen med to år

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus