Meny

Regjeringen til kamp mot hatefulle ytringer

Se opptak fra pressekonferansen i videoen over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) oppfordrer alle til å slutte seg til regjeringens erklæring mot hatefulle ytringer og intoleranse.

Regjeringen setter nå i gang arbeidet med en strategi mot hatefulle ytringer, heter det i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Sammen med barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) presenterte statsminister Erna Solberg (H) regjeringens politiske erklæring mot hatytringer under en pressekonferanse fredag.

Siden de aller fleste hatefulle utfallene gir seg til kjenne som netthat, er det bare som seg hør og bør at erklæringen ligger ute på internett , slik at folk kan slutte seg til den og komme med innspill om hvordan man kan bekjempe hatefulle ytringer og intoleranse.

– Hatefulle ytringer som begrenser den enkeltes deltakelse i det offentlige rom, er et tap for det offentlige ordskiftet og for demokratiet. Med denne politiske erklæringen forplikter vi oss til innsats for å bekjempe ytringer som sprer hat, sier Solberg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus