Meny

TV 2: Krekar snakket om å sette fyr på Stortinget

Mulla Krekar ble nylig varetektsfengslet i påvente av en utleveringsbegjæring til Italia, hvor han er under etterforskning for forskjellige terrorrelaterte forbrytelser. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar skal ha ytret ønske om å få sprengt en bombe utenfor fengslet han sonet i, brenne en norsk ambassade og sette fyr på Stortinget, ifølge utskrifter av avlyttede samtaler TV 2 har lest.

Blant 1.200 sider med etterforskningsdokumentasjon, er det også utskrifter av avlyttede samtaler mulla Krekar har hatt med familiemedlemmer i besøksrommet i Kongsvinger fengsel, ifølge TV 2. I over ett år skal Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ha avlyttet besøksrommet med skulte mikrofoner, som bistand til etterforskning italiensk politi har drevet mot Krekar.

Les også: Italiensk politi: – PST kan ha latt Krekar kommunisere fra cella

2. mars 2013 gir Krekar ifølge materialet beskjed om at det skal gis klarsignal for at organisasjonen han angivelig leder, Rawti Shax, skal brenne det norske flagget i en offentlig demonstrasjon. Det neste skrittet er «å brenne den norske Grunnloven. Og som tredje skritt kommer vi til Stortinget og setter fyr på det».

– Dette er nytt for meg. Jeg kan ikke kommentere enkeltheter så lenge jeg ikke har fått dokumentinnsyn. Det ville være useriøst av meg som forsvarer, sier Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, til TV 2.

Krekar sier han dessuten «skulle ønske de var i stand til å brenne også en norsk ambassade» – og at han ikke vil motsette seg det hvis noen finner ut at de skal gjøre det, ifølge den italienske etterforskningen.

Les også: Anundsen: – Vi kjenner ikke hele bildet om Krekar

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus