Kripos forbereder straffesak etter IS-drap

Ekstremistgruppen IS hevder de har drept nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, som de har holdt som gissel i lengre tid. Foto: Privat (NTB scanpix)
Ekstremistgruppen IS hevder de har drept nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, som de har holdt som gissel i lengre tid. Foto: Privat (NTB scanpix)

Kripos vil etterforske kidnappingen og det antatte drapet på Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, som i over ni måneder satt som gissel hos ekstremistgruppen IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos vil ikke svare på om noen enkeltpersoner er siktet eller internasjonalt etterlyst for kidnapping og drap, skriver VG.

Nilssen bekrefter imidlertid at Kripos etterforsker saken videre. Målet er å finne de som sto bak drapet.

Les også: Solberg: – Det finnes ingen unnskyldning for dette

Saken har gått over i en ny fase etter at IS-publiseringen av bilder av den angivelige henrettelsen ble kjent onsdag. Kripos iverksatte etterforskning i februar, da de ble kjent med at nordmannen var bortført.

– I en så alvorlig kriminalsak er det viktig å gjøre alt vi kan for å bringe frem all informasjon og å forsøke å fastslå hvem som står bak ugjerningen, sier Nilssen til VG.

Les også: IS-gisselets familie takker norske myndigheter

Ifølge en logg over kontakten mellom Utenriksdepartementet og IS kom det siste livstegnet fra 48 år gamle Grimsgaard-Ofstad den 4. november.

UD mener at nordmannen ble drept en gang etter denne datoen.

Bakgrunn: SMK: Bilder tyder på at norsk IS-gissel er drept

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus