Ap gjør livet utrivelig, mener Frp

<p>– De vil reversere skattelettelser, samt gjøre det dyrere å både kjøre bil, røyke og drikke alkohol. Så mens vi har lagt opp til skattereduksjoner, fortsetter Ap i tradisjonell stil med å forsøke å gjøre ting litt mer utrivelig, sier finanspolitiker Roy Steffensen i Frp.</p>
– De vil reversere skattelettelser, samt gjøre det dyrere å både kjøre bil, røyke og drikke alkohol. Så mens vi har lagt opp til skattereduksjoner, fortsetter Ap i tradisjonell stil med å forsøke å gjøre ting litt mer utrivelig, sier finanspolitiker Roy Steffensen i Frp. Foto: NTB scanpix

Arbeiderpartiet har lagt fram et alternativt budsjett som i tradisjonell stil gjør livet mer utrivelig, lyder Fremskrittspartiets analyse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De vil reversere skattelettelser, samt gjøre det dyrere å både kjøre bil, røyke og drikke alkohol. Så mens vi har lagt opp til skattereduksjoner, fortsetter Ap i tradisjonell stil med å forsøke å gjøre ting litt mer utrivelig, sier finanspolitiker Roy Steffensen i Frp til NTB.

Han kritiserer også at Ap går mot regjeringens forslag om å gi mer til gifte og samboende pensjonistpar.

I sitt alternative budsjett går Ap inn for å støtte regjeringens forslag om å senke selskapsskatten og personskatten til 25 prosent. Men Ap sier et klart nei til kutt i formuesskatten – som de mener ikke har noen vekstfremmende effekter.

Les også: Skatteskjerpelser på 10 milliarder fra Ap

Det er beklagelig, mener Steffensen:

– Formuesskatten er en byrde for mange små og mellomstore bedrifter som nå står overfor utfordrende tider. På kort sikt er en reduksjon i formuesskatten viktig fordi den må betales uansett om man går med overskudd eller underskudd. På Vestlandet sitter ikke bedriftseierne og spekulerer i hva de skal bruke overskuddet på, der handler det om å redusere tapet og la være å si opp ansatte, sier Steffensen.

Høyre mener Ap velger feil medisin

Aps skatteøkninger og kutt i samferdselstiltak som vil gi mange jobber på kort sikt, er feil medisin i en tid hvor Norge trenger flere arbeidsplasser, ifølge Høyres Linda H. Helleland.

Hun mener Arbeiderpartiets alternative budsjett, som ble lagt fram fredag, viser tydelige forskjeller mellom Norges to største partier.

– Ap velger helt feil medisin for å lykkes med omstillingen som nå er nødvendig, sier Helleland, som er leder i Stortingets transport og kommunikasjonskomité.

– Skattene må ned slik at arbeidsplassene trygges og nye verdiskapende jobber i privat sektor skapes for å betale for fremtidens velferd, legger hun til overfor NTB.

Helleland peker på at Ap går mot at fylkene skal få rentefrie lån for å kunne ruste opp veiene sine og dermed sender en renteregning til fylkene. Hun mener Aps satsing på veivedlikehold er for puslete, og at partiet «tviholder på gammeldagse måter å bygge og vedlikeholde infrastruktur på».

Skatter og avgifter skjerpes med rundt ti milliarder kroner i Ap-budsjettet, først og fremst ved å stramme inn på selskapers mulighet til å trekke fra renter på skatten ytterligere og skjerpe formuesskatten.

Oljepengebruken kuttes med om lag fire milliarder kroner i Aps forslag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus