VG: Siktet (36) sier han var i Tinas leilighet drapsnatten

Ernst Kristian Rossebø og Herdis Traa fra Rogaland politidistrikt under en pressekonferanse om Tina Jørgensen-saken. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Ernst Kristian Rossebø og Herdis Traa fra Rogaland politidistrikt under en pressekonferanse om Tina Jørgensen-saken. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Den første som ble pågrepet for drapet på Tina Jørgensen, skal ha forklart at han var i Jørgensens leilighet natten hun ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen har mannen forklart at han var i leiligheten sammen med Jørgensen i løpet av timene før hun ble drept natt til 24. september 2000.

36-åringen har videre forklart at de to måtte gjemme seg da Jørgensens kjæreste, som hun hadde vært på byen med tidligere på kvelden, kom hjem.

Les også: Avis: Politiet tror Tina ble drept fordi hun avviste en av de siktede

Selv har kjæresten forklart at han kom hjem rundt klokken 03, og at han skal ha forsøkt å ringe henne, uten å få svar, og etter hvert sovnet. Kjæresten ble i 2000 siktet for drapet, men siktelsen mot ham frafalt.

Dersom 36-åringens forklaring stemmer, betyr det at Jørgensen var i live på et senere tidspunkt enn tidligere antatt, skriver VG.

Les også: Avis: Tina-siktet betrodde seg om drapet til kamerat

Politiet pågrep de tre andre siktede i saken på bakgrunn av 36-åringens forklaring. Ingen av de fire siktede erkjenner straffskyld.

Les også:

– Siktet i Tina-saken tror han er mannen på polititegning

– Politiet sjekket ikke lapp funnet i Tinas leilighet

Tina-siktet anker fengslingskjennelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus