Toppscorer Søderlund reddet Rosenborg

Alexander Søderlund jubler for mål med lagkamerat Ole Sælnes på ryggen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Alexander Søderlund jubler for mål med lagkamerat Ole Sælnes på ryggen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Alexander Søderlund misbrukte et straffespark, men ble likevel den store helten da Rosenborg snudde til seier 3-2 over Start torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På stillingen 1-1 fikk Søderlund straffespark da han ble løpt ned inne i feltet. Straffsparket tok han selv, men Starts keeperdebutant Ingvar Jónsson gikk riktig vei og reddet.

Søderlund skulle likevel bli hjemmesupporternes store helt. Kun ett minutt senere la Mike Jensen, som spilte en glimrende kamp, inn til Søderlund. Spissen fikk stå helt alene og headet enkelt inn 2-1-målet.

Like før full tid økte innbytter Liam Henderson til 3-1, fire dager etter at han scoret to mål mot Viking. Igjen var Jensen nest sist på ballen, slik han var på de to første RBK-målene også. På overtid reduserte Kristoffer Ajer like før kampen var slutt.

Det var Start som innledet kampen best. Allerede etter fire minutter lurte Espen Børufsen ballen i mål fra langt hold med et skudd keeper André Hansen kunne reddet. Ledelsen sto seg til 57 minutter var spilt. Da var det Søderlund som utlignet med et skudd som keeper Jonsson burde ha avverget.

Pål André Helland var tilbake fra skade og ble byttet inn i pausen. Før kampen hadde han vært freidig nok til å si at han skulle spille så godt at Starts venstreback ikke fikk spille neste kamp. Det ble som han lovet, ettersom Robert Sandnes ble utvist etter 62 minutter for to forseelser mot kantspilleren.

Rosenborg er dermed alene på tabelltopp med 13 poeng, tre poeng foran fire forfølgere. Start er på nedre halvdel med fem poeng.

Personvernpolicy