Meny

Kristoff i en klasse for seg i Paris-Nice

Alexander Kristoff (til venstre) vant første etappe i Paris-Nice mandag. Her fra et ritt tidligere i vinter. Foto: Eric Vidal, Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Kristoff vant mandag den første etappen i sykkelrittet Paris-Nice. Nordmannen styrte spurten, var overlegen og befestet posisjonen som nummer én.

– Dette er et steg opp for meg. Jeg har aldri tidligere vunnet i dette rittet. De to hjelperne jeg hadde til rådighet gjorde en flott jobb. Jeg følte jeg hadde bra kontroll, men var ikke sikker på seier før 50 meter fra mål, sa Kristoff i seiersintervjuet.

Han har kjørt Paris-Nice ganger tidligere – uten å vinne en eneste etappe. Katjusja-rytteren er i knallform. I vinter har han også sikret seg flere andre seirer.

Thomas Voeckler og Anthony Delaplace var i brudd store deler av hele dagen. Forspranget krympet mye de siste milene. To kilometer før mål hentet hovedfeltet dem igjen.

Kristoff tok kommandoen tidlig på oppløpet, og han vant helt suverent etter snaut 20 mil på sykkelen.

For Tom Boonen ble det en vond dag. Han gikk i asfalten cirka 20 kilometer fra mål og brøt. Belgieren har trolig pådratt seg et brudd i kragebeinet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært